Kokemuksia

Miten asiakkaamme kokivat puhtaamman ja raikkaamman sisäilman?

Kyselytutkimuksessa FinLuftin kokonaisarvosana kiitettävä

Asiakkaidemme kokonaisarvosana: Kiitettävä!

Tuoreessa kyselytutkimuksessa asiakkaamme antoivat kokonaisarvosanan 9,07. Erityisesti asiakkaamme arvostivat luotettavuutta sekä vaikutusta arkeen.


”Mielestäni FinLuft on oikein luotettava yritys, koska asennus ja lupaukset menivät yksiin myyjän puheiden kanssa.”

”Asennus onnistui aivan täydellisesti. Asentaja otti kotimme rakenteet huomioon ja teki oikein hyvää työtä.”

”FinLuftin laitteisto on lisännyt asumisviihtyvyyttä, sillä nyt ilma kulkee helposti sisään ja ulos, pitäen talon koko ajan raikkaana..”

”Olen ollut äärettömän tyytyväinen!”Ylöjärvellä asuva Pirjo Alalempi kärsi vielä noin vuosi sitten toistuvista hengitystieinfektioista sekä poskiontelotulehduksista. Kun lääkkeet eivät tehonneet oireisiin toivotusti, heräsi epäilys siitä, että Pirjon kodissa olisi jotakin sellaista, joka aiheuttaisi infektiot. Tutkimusten yhteydessä havaittiin, että ilmastoinnissa oli tuloilman suhteen ongelmia. Sopiva ratkaisu tilanteeseen löytyi FinLuftin sisäilmalaitteiden avulla. Ensimmäisen käyttövuoden aikana ovat Pirjon hengitystieongelmat hävinneet.

Etsiessään sopivaa järjestelmää tuloilmaongelman ratkaisemiseksi tutustui Pirjo useampien ilmanvaihtoalan yritysten tarjoamiin vaihtoehtoihin. FinLuftiin hän törmäsi FinLuftin toimipisteen naapurissa toimivan yrityksen antaman vinkin avulla.

”Muutama muu firma yritti tarjota ihan ilmanvaihtokoneistoja, jotka olivat kalliimpia. Ilmanvaihtokoneisto olisi vaatinut kaappitilaa, joka on jo valmiiksi hieman vähäistä. Lisäksi asennus olisi ollut haasteellista”, Pirjo Alalempi kertoo.

Nopeus ja palvelualttius vakuuttivat

FinLuftin korvausilmaratkaisu oli helppo ja verraten edullisempi ratkaisu. Pirjon vakuuttivat myös FinLuftin nopeus ja palvelualttius. Heidän edustajansa tuli Pirjon kotiin katsomaan, kuinka laitteet voitaisiin sinne asentaa.

”FinLuft nousi positiivisesti esiin. Kun kartoituskäynti tehtiin tiistaina, niin jo saman viikon torstaina olivat miehet asennustöissä”, Pirjo summaa.

Asuntoon asennettiin yhteensä neljä sisäilmalaitetta – kaksi olohuoneeseen ja vierashuoneeseen sekä makuuhuoneeseen molempiin yhdet. Työ oli ohi yhdessä päivässä. Asentajat tulivat töihin aamulla kello kahdeksan ja lopettivat illansuussa. Sen jälkeen olivat laitteet käyttövalmiit.

Yksinkertaiset laitteet ovat helppoja käyttää ja huoltaa

”Laitteet ovat hyvin yksinkertaisia ja helppoja käyttää. Ne toimivat sähköllä ja tarvitsevat toimiakseen vain normaalin pistorasian. Niiden sähkönkulutus on vuodessa ollut ehkä saman verran kuin yhden sähköhammasharjan kulutus”, Pirjo naurahtaa.

Laitteisto tuo tuloilman suoraan ulkoa, puhdistaa sekä lämmittää sen ja puhaltaa sitten asuntoon. Pirjo huoltaa laitteita itse puhdistamalla ja imuroimalla suodattimet säännöllisesti.

”Näitä on helppo itse huoltaa! Kerran vuodessa olisi hyvä vaihtaa uudet suodattimet ja senkin voi halutessaan tehdä itse. Minulle FinLuft kävi ne nyt ensimmäisen vuoden jälkeen vaihtamassa”, Pirjo kertoo.

”Olen ollut äärettömän tyytyväinen!”

Sisäilmalaitteet ovat ensimmäisen käyttövuotensa aikana vaikuttaneet toivotusti asunnon sisäilmaan ja sitä kautta Pirjon terveyteen ja elämänlaatuun. Astmalääkitys on saatu kohdalleen ja hengitystieinfektiot sekä poskiontelotulehdukset ovat hävinneet. Samanlaista vedon tunnettakaan ei enää ole kuin ennen asennusta.

”Olen ollut äärettömän tyytyväinen! Tämä ratkaisu on parantanut uskomattoman paljon terveyttäni. Myös täällä vierailleet ystävät ja sukulaiset ovat havainneet ilmanlaadun paranemisen”, Pirjo kiteyttää.

”Ja minä kun olen myös ääniherkkä, niin tällainen hiljainen laite ei häiritse yöunia. Suosittelen – ja olen suositellutkin jo – tätä myös muille. Esimerkiksi saneerauskohteissa tämä olisi hyvä ja helppo ratkaisu. Kokonaisuudessaan laitteet ovat vaikuttaneet positiivisesti elämänlaatuuni!

Pirjo Alalempi, Ylöjärvi

”Kosteuden häviäminen on meidän kohdallamme se suurin hyöty”Rene Sivula sekä hänen vaimonsa ja perheen kaksi lasta asuvat vuonna 1974 valmistuneessa paritalossa Lempäälässä. Talossa on alkuperäinen painovoimainen ilmanvaihto, jonka perhe kuitenkin totesi yksinään riittämättömäksi. Sisäilma seisoi ja sen myötä kosteuskaan ei poistunut normaalisti ilmanvaihdon avulla. Ratkaisun tilanteeseen tarjosi FinLuftin sisäilmalaite, joka asennettiin jokaiseen makuuhuoneeseen sekä olohuoneeseen.

”Kun täällä ei minkäänlaista koneellista ilmanvaihtoa ole, niin tiedän jo siitä, että ilmanvaihto on riittämätön. Meillä oli ollut tiedossa jo pitkään, että jonkinlaista muutosta tarvittaisiin”, Rene Sivula muistelee.

FinLuftiin Rene törmäsi internetissä etsiessään sopivaa ratkaisua ilmanvaihdon parantamiseksi. Rene jätti tarjouspyynnön, jonka perusteella FinLuftin edustaja otti häneen yhteyttä ja sopimus laitteiden asennuksesta syntyi.

”FinLuftin tarjoama ratkaisu ja laitteisto tuntui heti siltä, että se olisi meille sopiva. Vastaavia laitteita en myöskään muilta toimijoilta löytänyt”, Rene summaa.

Yksinkertainen asennus remontin yhteydessä

Perhe on viimeisen vuoden aikana remontoinut asuntoaan täysin jokaisen huoneen osalta. Remontin yhteydessä päätettiin sisäilmalaitteet asentaa jokaiseen kolmeen makuuhuoneeseen sekä olohuoneeseen. Rene työskentelee rakennusalalla ja vastasi asennuksesta itse.

”Olemme remontoineet tätä taloa nyt huone kerrallaan täysin ja siinä yhteydessä myös asentaneet sisäilmalaitteet. Olen rakennusmies ja asensin laitteet paikoilleen itse. Ensimmäiset laitteet ovat olleet käytössä vuoden 2015 syksystä eteenpäin”, Rene kertoo.

Renen mukaan laitteiden asennus sujui kaikkineen helposti ja yksinkertaisesti. Ylimääräisiä reikiä ei seiniin tarvinnut tehdä eikä erillisiä irto-osia ollut kovinkaan montaa. Jos riittävä osaaminen löytyy, voi laitteen asentaa siis myös halutessaan itse.

”FinLuft toimitti laitteet minulle ja vastasin asennuksesta itse. Se oli yksinkertainen homma. Pieniä viivästyksiä toimituksissa oli, mutta kokonaisuudessaan homma toimi hyvin ja kaikki osat tulivat perille”, Rene summaa.

“Kosteuden häviäminen on meidän kohdallamme se suurin hyöty”

Sisäilmalaitteet ovat vähentäneet ja poistaneet kosteutta sekä ilman seisomista. Nyt makuuhuoneen ovia pystyy pitämään öisinkin kiinni ilman, että ilma muuttuisi tunkkaiseksi ja huonoksi. Laitteen vaikutukset olivat havaittavissa jo ensimmäisen asennuksen jälkeen.

”Kun ensimmäiset sisäilmalaitteet saatiin käyttöön, niin kyllä siitä huomasi, että kosteus sisältä hävisi eikä ilma enää seisonut samalla tavalla. Kosteuden häviäminen on meidän kohdallamme se suurin hyöty”, Rene summaa.

”Tämä on siinä mielessä helppo ratkaisu, kun asennuskin on niin yksinkertainen. Voin suositella vastaavaa ratkaisua muillekin!

Rene Sivula, Lempäälä

Tasaista lämpöä ilman vedon tunnetta koko kerrostaloonAsunto Oy Hakupilvi valmistui vuonna 1974 Ikaalisiin. Kuusikerroksisessa talossa on 24 huoneistoa, joihin kaikkiin asennettiin FinLuftin toimesta korvausilmaratkaisu vuonna 2016. Asennuksen jälkeen on asukkaita vaivannut vedon tunne hävinnyt. Myös huoneilma on tasaisen lämmin ja raikas.

Asennustyö sai alkunsa siitä, kun FinLuftin edustaja oli mukana taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Kokouksessa korvausilmaratkaisu päätettiin kokeeksi asentaa ensin yhteen asuntoon, jotta nähtäisiin, kuinka se vaikuttaa esimerkiksi vetoisuuteen ja huonelämpötilojen tasaisuuteen. Hallituksen jäsen Urpo Pitkänen ja hänen vaimonsa olivat ensimmäiset, jotka pääsivät näkemään FinLuft-sisäilmalaitteen vaikutukset käytännössä.

”Meille laite asennettiin huhtikuussa. Kun totesimme yhdessä hallituksen kanssa, että ratkaisu on toimiva, niin päätettiin samanlainen ratkaisu asentaa myös kaikkiin muihin asuntoihin”, Urpo Pitkänen kertoo.

“Työn jälki on kyllä ihan sataprosenttisen hyvä!”

Muihin asuntoihin asennus toteutettiin kesäkuussa yhden viikon aikana. Urpo seurasi FinLuftin asentajien työskentelyä. Yhteensä 48 ikkunaan tuloilmaventtiilien yhteyteen asennetut sisäilmalaitteet olivat hänen mukaansa nopeasti paikoillaan.

”Äkkiä se kävi! Asentajat laittoivat laitteet paikalleen hyvin ja siististi. Johdot ovat näkymättömissä ja roskat vietiin asennuksen jälkeen pois. Kaikki sujui suunnitellusti ja juhannukseen mennessä oltiin kaikkiin huoneistoihin laitteet asennettu. Ei tämän paremmin voi mikään mennä”, Urpo kuvailee.

”En ole ennen sellaisia laittajia nähnyt! Työn jälki on kyllä ihan sataprosenttisen hyvä! Hän oli puheidensa mittainen mies.

Ilmanala ja unen laatu paranivat

Urpo ja muut taloyhtiön asukkaat ovat asennuksen jälkeen havainneet asunnoissaan selkeitä muutoksia niin sisäilmassa kuin unen laadussakin. Urpolla itsellään on astma, eikä hänen ole asennuksen jälkeen tarvinnut ottaa astmalääkkeitä läheskään yhtä paljon kuin ennen asennusta.

Ilmanala on huomattavasti parempi kuin aiemmin! Nyt on hyvä nukkua ja kaikki kehuivat heti, että nukkuivat paljon paremmin kun laite oli asennettu. Ilma on nyt raikasta, Urpo summaa.

Tasaista lämpöä ilman vedon tunnetta

Laite on vaikuttanut myös asukkaita aiemmin vaivanneeseen vedon tunteeseen sekä epätasaiseen huonelämpötilaan. Nyt laite liikuttaa lämmintä ja puhdasta ilmaa tasaisesti koko asuntoon.

”Lämpö nousee ylös ja laite pyörittää lämpimän ilman ylhäältä alas sekä puhdistaa sen. Minulla on lämpömittareita useammassa kohtaa seinillä ja ennen katonrajassa oli lämpimämpi. Nyt lämpötila on tasainen. Sellaista vedon tunnettakaan ei ole kuin aiemmin”, Urpo sanoo.

”En kyllä antaisi tätä laitetta enää millään pois! Suosittelen vastaavaa muillekin. Tänne saa tulla katsomaan ja toteamaan jokainen itse, että tämä on paras lääke”, Urpo naurahtaa.

Urpo Pitkänen, Asunto Oy Hakupilvi

”Ilma on nyt raikkaamman tuntuista!”Oululaisen Tauno Kinnusen ja hänen perheensä omakotitalon alkuperäinen ilmanvaihtojärjestelmä koostui vain yhdestä katolle menevästä putkesta, jonka vuoksi ilma kiersi huonosti. Talvisin ikkunat alkoivat kovilla pakkasilla hikoilla. Hyvä ja kohtuuhintainen ratkaisu tilanteeseen oli FinLuftin sisäilmalaite.

Perhe muutti vuonna 1967 valmistuneeseen omakotitaloonsa vuonna 1989. Taloa on heidän muuttonsa jälkeen remontoitu laajasti lattiasta kattoon. Tauno yritti paikata ilmanvaihdon tilaa asentamalla taloon ensin itse ilmanvaihtoluukut. Sekään ei kuitenkaan riittänyt.

”Alkuperäinen ilmanvaihtojärjestelmä oli kokonaisuutena riittämätön. Olin miettynyt jo monenlaista ratkaisua ja etsinyt jotakin sellaista, mikä ei olisi niin tyyristä. FinLuftista kuulin itse asiassa kattoasentajaltamme katon vaihdon yhteydessä”, Tauno Kinnunen muistelee.

”Otin vinkistä vaarin ja soitin FinLuftin edustajalle. Mielestäni FinLuftin esittely oli asiallinen ja laite helppo asentaa. Tämä tuntui meille hyvältä jutulta”, Tauno kertoo.

Yhden päivän työ sujui nätisti

Korvausilmaratkaisun asennus toteutettiin keväällä 2016. Samassa yhteydessä asennettiin FinLuft-sisäilmalaitteen lisäksi myös yksi poistoilmapuhallin. Työ oli ohi muutamassa tunnissa ja sujui Taunon sanojen mukaan nätisti. Asentaja siivosi jälkensä asennuksen valmistumisen jälkeen eikä Taunon tarvinnut ruveta siivoustöihin.

”Itselleni ei ollut mitään vaivaa koko hommasta! Asennusta varten tehtiin ilmaluukut ja sitten pitikin järjestelmä sähköistää. Ikkunan vieressä on sähköpistoke. Asentajat olivat ammattitaitoisia ja kaikki meni nätisti”, Tauno kuvailee.

“Ilma on nyt raikkaamman tuntuista!”

Kesä asennuksen jälkeen oli Taunon mukaan vähemmän tukala kuin aiemmat kesät. Laitteen suodattimia puhdistaessaan löysi Tauno ensimmäisellä puhdistuskerralla yllättävän paljon pölyä suodattimista. Seuraavilla puhdistuskerroilla on pölyä ollut vähemmän.

”Ilmeisesti laite siis puhdistaa ja poistaa pölyä huoneilmasta. Emäntä sanoi myös, että hänen unen laatunsa on parantunut laitteen käyttöönoton jälkeen”, Tauno kertoo.

”Ilma on nyt raikkaamman tuntuista! Ja se tässä on tärkein pointti. Uskallan suositella FinLuftia. Tämähän vain parantaa sisäilman laatua! En ole kokenut mitään negatiivisia vaikutuksia”, Tauno kiteyttää.

Tauno Kinnunen, Oulu

  Vedontunne on vähentynyt

 • ”Raikkaamman sisäilman huomaa etenkin makuuhuoneissa, joissa ilma tuntui aikaisemmin tunkkaiselta. Vedontunne on laitteiden asentamisen jälkeen vähentynyt ja ikkunan edessä olevalla sohvalla on nyt mukavampi istua. Siitepölyallergiaoireet ovat helpottaneet ilmansuodatuksen ansiosta.”

  Harri Tanner, Espoo

 • Vuokrataloyhtiö sai avun vedontunteeseen

  HOAS halusi testata toimivuuden ja tilasi ratkaisumme kahteen kohteeseen. Asensimme laitteet joulukuun alussa 2014.

  ”Huoltomiehen ei ole enää tarvinnut käydä asunnoissa joihin laitteet on asennettu. Asukkailta ei ole tullut yhtään valitusta asennusten jälkeen. Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä.”

  Tekninen isännöitsijä, HOAS

 • Astmalääkkeet jäivät pois

  ”Olen saanut jättää astma-aamulääkkeet pois. Astmaa sairastava tyttöystäväni on voinut laitteiden asennuksen jälkeen yöpyä asunnoissamme ilman oireita.”

  Hämeenlinnan Evo-metsäoppilaitoksen opiskelija-asuntolan nuoret asukkaat

 • Ongelmat hävisivät parissa päivässä!

  Jari ja Marika Metson rivitaloyhtiössä oli tehty ikkunaremonti joitain vuosia sitten. Uusista ikkunoista huolimatta asunnossa tuntui vedon tunnetta johtuen ikkunaventtiileistä tulevasta kylmästä korvausilmasta. Tämä johti korvausilmaventiilien pienentämiseen ja jopa sulkemiseen. Puutteellinen korvausilma aiheutti sisäilman heikentymisen ja ilmankosteuden lisääntymisen huoneistossa joten mm. ikkunat huurtuivat sisäpinnasta.

  Asuntoon asennettiin FinLuft-laitteet. Ongelmat hävisivät parissa päivässä.

  Jari ja Marika kertoivat ikkunoiden kuivumisen lisäksi huomanneensa myös, että kodin ilmankosteus on pienentynyt niin paljon, että pakkasesta sisälle tullessa silmälasit eivät enää huurru.

  ”Pyykinkin saa nyt kuivaksi sisätiloissa”, lisää Marika.

  ”Myös veto on nyt poissa! Ilma on selvästi raikkaampaa, kun ilmanvaihto toimii suunnitellulla tavalla eikä korvausilmaventtileitä tarvitse sulkea pakkasellakaan.”

  ”Näistä laitteista emme halua luopua”, toteaa nuoripari yhteen ääneen.

  Jari ja Marika Metso, Tampere

 • Tila on kuivunut ja veto loppunut

  ”Olen tyytyväinen. Tila on kuivunut ja veto loppunut, vaikka tilassa ei ole edes lämmitystä; pieni makuuhuone, painovoimainen ilmanvaihto.

  Juha Kärkimaa, Tampere

 • Poistaa vedontunteen ja estää kylmän korvausilman laskeutumisen alas

  ”Olemme pitäneet laitteiteita koko ajan päällä. Poistaa vedontunteen ja estää kylmän korvausilman laskeutumisen alas. Ennen aamuisin tuntunut kurkkukipu poistunut (voinut johtua vedosta).

  Justeenintien asukas, Helsinki

 • Helppo käyttää eikä vaadi asukkailta paljoa

  ”FinLuft-sisäilmalaite on helppo käyttää eikä vaadi asukkaalta paljoa. Sisäilman laatu on parantunut laitteiden myötä eikä ikkunoita tarvitse enää avata pakkasella.

  Juustenintien asukkaat, Helsinki

 • Huoneen lämpötilaa on voinut laskea

  ”Olohuoneen sohvalla ei aikaisemmin voinut istua, kun veti suoraan niskaan vaikka lämpötila oli 24 astetta. Laitteiden asennuksen jälkeen olohuoneen sohvalla pystyy ottamaan päivätorkut huoleti ja huoneen lämpötilan olen laskenut 21 asteeseen.

  Olli Uusi-Illikainen, Hämeenlinna

 • Laite toimii kuten luvattiin

  ”Vedontunne vähentynyt, korvausilma leviää laajalle alueelle asuntoon, huoneilma hieman lämmittää korvausilmaa. Laite toimii kuten luvattiin.

  Kauko Eteläniemi, Tampere

Kerromme mielellämme lisää

Soita sisäilma-asiantuntijalle

Soita
sisäilma-asiantuntijalle

050 440 5559

Jätä soittopyyntö

Jätä meille
soittopyyntö

Tilaa maksuton ilmanvaihtokartoitus

Tilaa maksuton
ilmanvaihtokartoitus

Yhteydenottolomake